Четвер, 2024-05-02, 07:19
Вітаю Вас Гість

Реєстрація
Вхід
Головна » 2011 » Лютий » 3 » Троянда - символ кохання

21:06
Троянда - символ кохання


   У давнину троянду вважали божественною квіткою. 

   Грецький міф гласить, що богиня Флора одного разу побачила вродливу дівчину і перетворила її у квітку, Афродіта додала тій квітці краси, три Грації – блиску та шарму. Діоніс пожертвував ароматний нектар, Зефір роздув хмари, аби Аполлон зміг підливати троянду з небес. Коли ж квітка виросла, її віддали Еросу і назвали «Королевою квітів». 

   У римлян також була власна легенда про походження троянди. Згідно з нею, багато юнаків намагалися одружитися з вродливою дівчиною на ім’я Троянда, але жоден з них її не зацікавив. Вони були настільки наповнені коханням до красуні і настільки розсерджені її байдужістю, що увірвалися в її будинок, виламавши двері. Цей епізод розгнівав богиню Діану, і вона перетворила дівчину у квітку з таким же іменем - троянда, а горе-коханців – у її шипи. 

   А ще, існує грецька версія того, як троянда стала символом кохання.Богиня кохання Афродіта, поспішаючи до коханого, наступила на кущ білих троянд, поранила ногу і пофарбувала квіти своєю кров’ю. З тих пір червоні троянди – символ кохання і пристрасті. 

   З давніх-давен люди дарують одне одному ці квіти, вкладаючи в букети таємні послання, залежно від кольору і кількості квітів, більше того, із троянд складають цілі листи, що іноді красномовніші від усіх слів.

   Отож, червоні троянди дарують на знак палкого кохання та поваги. Білі – приносять в подарунок юним дівчатам, що говорить про повагу до їхньої невинності і чистої краси. Рожеві троянди, згідно квіткового етикету, потрібно дарувати у випадку легкого захоплення чи на початку ніжних стосунків. Жовті троянди колись символізували втрату почуттів, розлуку і навіть розрив стосунків, але у наш час їх дарують з побажанням благополуччя та щастя. А от у Англії букет із двох(!) жовтих троянд вважається традиційним зізнанням в коханні. Коралові чи помаранчеві троянди символізують пристрасть. Троянди кольору бургунд говорять, що той, хто їх дарує, звертає увагу тільки на зовнішність. Троянди блідих відтінків дарують в знак дружби і задоволення від спілкування. Чайна троянда - символ вічного кохання. 
   Проте у зашифрованому квітковому посланні важливу роль відіграє не тільки колір, а й кількість квіток у букеті:
1 троянда говорить про сором’язливе кохання;
2 – вісники заручин чи скорого весілля;
3 – зізнання в коханні;
5 троянд дарують з побажаннями щастя і успіху;
10 – виражають захоплення коханою жінкою;
11 – дарує один одному любляче подружжя:
12 – презент на річницю знайомства, весілля тощо;
16 – букет для друзів та родичів;
29 – обіцянки вічного кохання;
36 – побажання щастя;
101 – абсолютне захоплення та обожнювання…

Даруйте троянди Вашим коханим і просто прекрасним жінкам, незалежно від кольору та кількості квітів у букеті. Головне, що вони уособлюють Ваші щирі думки та почуття....

Категорія: Поради на весілля | Переглядів: 1734 | Додав: inesa | Теги: Троянди, весільний букет | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Розділи сайту
Категорії розділу
Все про фотографію [1]
Поради на весілля [15]
0
Нравится
Архів записів
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 131
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Друзі сайту
Камінь-Каширський відеооператор Роман Клімук