Четвер, 2024-05-02, 03:39
Вітаю Вас Гість

Реєстрація
Вхід
Головна » 2011 » Лютий » 3 » Як вибрати найкращий весільний фотоальбом (фотокнигу)

19:20
Як вибрати найкращий весільний фотоальбом (фотокнигу)

  Коротка передісторія із особистого життя. Через деякий час після весілля, коли ми отримали від фотографа диски із фотографіями, здавалось: ось це - найнадійніший спосіб їх зберегти. Але життєві обставини змусили мене сумніватись у надійності цифрових носіїв, то ж вирішила все - таки зробити собі подарунок – великий і урочистий весільний альбом. Не один місяць я шукала такий, який бачила у своїх снах та мріях. Та одного дня удача мені посміхнулась – і я стала щасливою власницею розкішного, омріяного мною, фотоальбому. Білий, кольору топленого молока, вкритий ніжною тканиною, на якій вибиті рослинні орнаменти і прикрашений урочистою атласною стрічкою… Його справді не хочеться давати у руки нікому чужому, а, навпаки, вберегти від сторонніх поглядів, настільки він ніжний і зворушливий. І це той альбом, який я справді берегтиму, адже його вміст – безцінні світлини із щасливого дня одруження. 

   Однак, як вже розповідалось, знайти «саме той» було ой, як непросто! Адже при виборі альбому, а він, до слова, величезний, варто не забувати не лише про зовнішній вигляд, але й про функціональність. Альбомів у наших магазинах - до кольору, до вибору: з темними сторінками, зі світлими, з пергаментними листками між сторінками, з самоклеючими плівками, зі стандартними "кишенями" на фотки розміру 10х15… Можна по кілька фото на сторінку, можна одну, але більшу.. Одним словом - кожному на свій смак.

  Банальні «кишеньки», як на мене, підійдуть більше для фотокарток з подорожей та повсякденних. А от для весільних варто обрати щось помпезніше, адже це не просто
фото, які ми зробили, щоб згадати, як воно було. Це носії чудових, сповнених віри та кохання емоцій. До речі, щоб зберегти свої фото якнайдовше та якнайнадійніше, можна придбати ексклюзивний дерев’яний фотоальбом – це знаково для збереження таких же надійних та тривалих стосунків у молодій сім’ї..

  Моя думка - ніяких самоклеючих плівок, які коштують недорого (від сорока гривень), але і вистачає їх на два-три роки. З часом плівка сповзає, і назад її вже не прикріпиш. Ідеально - класичний альбом, де фотографії кріпляться до сторінки, найчастіше двостороннім скотчем (як добре, що придумали таке диво - тепер не доведеться боятись заліпити все клеєм!). Звичайно, темні чи світлі сторінки - це вже справа смаку, багато залежить і від самих фото і їх оформлення. Пергаментні листки в такому випадку необхідні. Формат - теж на ваш смак. Дуже гарно виглядають фото в майже повну сторінку. Водночас, менші фото теж можна доволі вдало розмістити. Щодо країн –виробників, то фахівці не радять брати китайські. Як мінімум - польські, зокрема на сьогодні найпопулярніші HENZO, ця марка також виготовляє і «кутики» для фотокарток. В інтернеті пропозицій вдосталь - відсилаєш файли, отримуєш замовлення. Та якось не до душі, купувати так речі: хотілося б спершу побачити, потримати в руках, оцінити якість.

    Класичний альбом завжди залишиться актуальним. Весільний альбом класичного типу являє собою фоліант у твердій палітурці із листками з щільного паперу чи картону, з листками-прокладками із пергаменту. Класичні весільні альбоми (фірмові!) виготовляються із спеціальних матеріалів, які не містять шкідливих для цілісності фотокарток речовин. Пергамент ж відіграє роль захисника фотографій від контакту між собою, якщо вони вклеюються на кожну сторінку. Вважається, що альбоми класичного типу розраховані на зберігання фотокарток протягом десятків, а то й сотень років, тому і вважаються найкращими.
   Нещодавно виник новий спосіб оформлення весільної фотографії – за допомогою так званих весільних книг (фотокнига). Такий альбом зсередини нагадує більше глянцевий журнал або велику книгу з дуже щільного паперу чи картону. Кожна сторінка – це оригінальний колаж, виконаний із фотографій, зроблених під час весілля. Вартість такого задоволення варіюється від кількох десятків до кількох тисяч доларів, залежно від вашого смаку. Відносна дороговизна пояснюється великою кількістю роботи, вкладеної у весільну книгу, а також дорожча вартість друку поодинокого екземпляру. Фактично всі деталі виготовлені вручну, зокрема й палітурка, яку можна замовити із натуральної шкіри, цінних порід дерева, металу та ін.

  Отож, не зволікайте. Навіть, якщо ще не зважились на такий серйозний крок, як одруження, сміливо приглядайтесь, який альбом може припасти саме вам до душі. Не забувайте, що розкішний фотоальбом може стати чудовим подарунком для нареченої з нагоди передвесільних дівочих посиденьок, але дарувати його доречно і на будь-яку річницю з дня одруження! Хай Вам щастить.

Автор: Оля Терещук
P.S.
Камінь-Каширський фотограф - Інна Періг також поділяє думку Олі Терещук.
Категорія: Все про фотографію | Переглядів: 1423 | Додав: inesa | Теги: фотоальбом, вибір фото, Фотокнига | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Розділи сайту
Категорії розділу
Все про фотографію [1]
Поради на весілля [15]
0
Нравится
Архів записів
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 131
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Друзі сайту
Камінь-Каширський відеооператор Роман Клімук