Четвер, 2024-05-02, 11:37
Вітаю Вас Гість

Реєстрація
Вхід
Головна » 2011 » Лютий » 15 » Як догодити подарунком?

00:14
Як догодити подарунком?

Ви знайшли в своїй поштовій скриньці запрошення на весілля? Вітаємо! Саме час перейнятися вибором подарунку для молодят.

Отже, як зробити оригінальний подарунок до весілля? У багатьох країнах є традиція складати список весільних подарунків і розподіляти їх поміж гостей. Якщо ваші молодята завчасно не подбали про такий список, то вам доведеться добряче поміркувати над його вибором. Можна об'єднати свої зусилля з кимось із запрошених: ідея прийде значно швидше, а ще зберете суму, для значно дорогого та небанального дарунку.

У процесі обмірковування, варто взяти до уваги кілька аспектів:
Житлові умови молодят. Якщо молодята живуть не самі, а з батьками, то не варто бігти в магазин за черговим сервізом, або набором кухонного приладдя, яких в кожному домі є достатньо. Такий подарунок молодята очевидно відкладуть «до кращих часів». Для такої молодої пари справжнім сюрпризом стане весільна подорож, при умові, що молодята про таке ще самі не подбали, або ж заброньований номер в готелі, де вони зможуть романтично провести першу шлюбну ніч.

Якщо в молодят вже є власні квадратні метри, то на весілля можна дарувати все, що буде потрібно їм у господарстві, починаючи чайним сервізом і закінчуючи домашнім кінотеатром. Все залежить від ваших фінансових можливостей і бажання. Оптимальний варіант – побутова техніка, пральна машина, плита або холодильник (як вже згадувалось, подібний подарунок можна придбати, об’єднавши зусилля із іншими гостями).

Якщо ви не прихильник примітивних матеріальних дарунків, то можна подарувати те, чого молодята самі собі не можуть дозволити, приміром, якийсь витвір мистецтва, ще краще відомого майстра.
Одним із найприємніших подарунків в день весілля може стати подарунковий сертифікат на якийсь вид товарів, можна подарувати абонемент у салон краси чи у спортзал, до масажиста чи у басейн… Це може бути також чек на частину суми на весільну подорож або навіть квитки на концерт чи в театр. Словом, фантазувати на цю тему можна безкінечно.

Коли ж фантазії все ж забракне, нічого страшного: гроші - універсальний весільний подарунок. Звичайно, ваш подарунок буде не найоригінальнішим, однак молодятам за один вечір вдасться зібрати кругленьку суму, яку вони витрачатимуть на свій лад. Такий подарунок хороший тим, що вам не доведеться переживати: «підійде, не підійде», «сподобається, не сподобається». Але не забувайте, що гроші зазвичай дарують в конверті, який обов’язково підписують.

Окрім подарунків від гостей існують й інші. Про них, як не дивно, згадують десь за день-два до весілля, але саме вони найбільше б’ють по кишені.

Подарунки для нареченої від нареченого
З давніх-давен саме наречений має придбати весільне вбрання для своєї майбутньої дружини. Вона ж йому має вишити або придбати сорочку. Згідно із цією традицією, молода разом із «дружками» урочисто несе сорочку молодому у той день, коли вони ходять «просити» на весілля.
Отже, сьогодні рідко молодий купує сукню для своєї коханої – по-перше, їй краще знати, як вона хоче виглядати у цей день, а по-друге, першу традицію перекреслила запозичена із заходу – наречений не повинен бачити сукню нареченої до весілля. Хоча мені відомі випадки, коли цю традицію виконували своєрідно: наречена обирає сукню – наречений оплачує.
От що дійсно завжди було серед фінансових обов’язків чоловіка - то це придбання, найголовнішої атрибутики, символу подружжя - весільних обручок.

Подарунки від «дружбів» для «дружок»
Часто «дружби» лише в день весілля згадують про те, що повинні хоч щось подарувати своїй «дружці» - «за букетик». Тобто споконвіків саме дівчата купували весільні букетики для гостей та родичів наречених, для себе і для «дружбів». А хлопці в свою чергу також зобов’язані зробити приємний сюрприз для «дружок». У цій традиції існує цікавий нюанс – дуже часто «дружби» з «дружками» не знайомі, або знайомляться лише напередодні весілля. Отже і подарунки треба обирати як для малознайомих людей: якийсь скромний весільний сувенірчик, можна подарувати невеликий букет квітів (бажано, щоб квіти в обох дружок були одинакові), оптимальний варіант – коробка цукерок і пляшка шампанського. Непогано все ж обговорити цей подарунок напередодні – можливо дружки уже матимуть квіти. Звісно ж, яким би не був подарунок, він мусить бути запакованим. Якщо ж молоді люди між собою добре знайомі, то дівчата у хлопців можуть замовити щось на свій розсуд.

Подарунки родичам молодого
А ось ці подарунки – якраз з когорти тих, над якими найдовше мудрують у сім’ї нареченої. Давня традиція передбачає, що молода повинна обдарувати всіх членів сім’ї свого чоловіка. А до останньої відносяться і його батьки, і бабусі-дідусі, і брати-сестри з дружинами і чоловіками, та ще й їхні діти. Зазвичай найсолідніший подарунок передбачається для майбутньої свекрухи – їй переважно дарують золото. Свекрові та іншим чоловікам з родини нареченого – сорочки. Для невісток підходять якісь господарські аксесуари – скатертини, покривала, посуд, для бабусь - хустки. Наймолодшим родичам обрати подарунки чи не найлегше, бо це можуть бути іграшки, чи одяг, тобто все, що дарують дітям на інші свята.
У родинах, де встановились довірливі дружні відносини, молода часто обговорює це питання із свекрухою, і подарунки обирають разом. В таких випадках - це символічні презенти, які просто принесуть усім задоволення, при цьому не надто вдаривши по кишені.

Подарунки гостям
Нарешті й останній дарунок – той, що гості заберуть із вашого весілля. За кордоном зазвичай всім гостям дарують невеличкі керамічні фігурки, до яких прив’язані маленькі мішечки із цукерками. У нас кожен гість, прощаючись із господарями, отримує пакуночок «солодкого» - зазвичай воно дуже смакує на наступний після весілля день, коли від смачного застілля залишаються лише спогади. Часто до цього пакунку кладуть по шматочку весільного короваю – це давня традиція, що уособлює щастя молодої сім’ї, розділене поміж усіма рідними та дорогими людьми.

Колись існувала чудова традиція – від молодої пари кожна сім’я отримувала фото на згадку. Мабуть у кожного вдома знайдеться з добрий десяток фотокарток із ательє, на яких зображена молода пара, яка не є вам близькими родичами… Сучасний варіант цього подарунку дещо відрізняється: щоб потім не розсилати фото усім родичам, молодята напередодні замовляють запрошення на весілля, на яких вони зображені.

Тепер найголовніше: незмінних традицій щодо подарунків немає, здебільшого це людські вигадки та фантазія кожного зокрема! Вони наче ґумові, які собі оберете, такі й будуть. А якщо хтось вам скаже, що ви традицій не дотримуєтесь, то сміливо відповідайте: «А ми про таку традицію не чули! Але чули про іншу, тому зробили все по-своєму»!

Автор: Оля Терещук.
Джерело: весільний журнал "До і після ВЕСІЛЛЯ".


P.S.
Камінь-Каширський фотограф - Інна Періг також поділяє думку автора.
Категорія: Поради на весілля | Переглядів: 1353 | Додав: inesa | Теги: подарунок на весілля, вибір подарунку, подарунок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Розділи сайту
Категорії розділу
Все про фотографію [1]
Поради на весілля [15]
0
Нравится
Архів записів
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 131
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Друзі сайту
Камінь-Каширський відеооператор Роман Клімук